Ankarada Demirci, Kaynakçı

Ankara Etlikte Demirci - Ferforje Demirci

Ankarada Ferforje Demirci
Ankarada Ferforje Demirci
Ankaranın Etlik ilçesi ve semtlerinde Ferforje Demir Kapı, Ferforje Balkon Demiri, Pencere Demiri, Apartman Kapısı vs. gibi ürünler ile size özel tasarımlar En uygun fiyat ve kaliteli malzeme & işçilik ile hizmetinizdeyiz.

Ferforje Nedir?
Ferforje Fransızca bir sözcüktür.  Sözlük karşılığı; “ocakta çalışılan ve dövülerek işlenilen demir” olan ferforje sözcüğü, bugün günlük hayatta demir işçiliğiyle yapılan bir sanatın adıdır.
Eski demir ustaları kömür ocağında kızdırdıkları demiri, örste çekiçle döverek şekil verirlerdi, zaman içerisinde işi dahada ilerleterek bunu bir sanata dönüştürmüşler. Demirin ateşle dövülmesinden ustalarından elinden ferforje sanatı doğmuştur.

Eski demir ustaları günlük işlerde kullanılan basit at nalı, kazma, saban demiri gibi kaba demir aletleri yaparken bazı demir ustaları kendilerini geliştirerek ve zamanla ustalaşarak süslü ve ince işler yapmaya başlamış. Ocakta kızaran demirin, hünerli ustaların ellerinde oya gibi işlenmesiyle ortaya çıkan sanat eserlerine ferforje denmiş. Türkiyede Ferforje kelimesi Ferforce olarakta isimlendirilmektedir.

Ferforje demirin avantajları nelerdir?

  • Dayanıklılıdır.
  • Zerafetlidir.
  • Güvenliklidir.
  • Bakımı kolaydır.
  • Çevreye saygılıdır.
  • Uzun ömürlüdür.
Ferforje demir ile ilgili Bahçe Kapısı, Apartman Kapısı, Pencere Korkuluğu, Apartman Korkuluğu, Balkon Demiri, Garaj Kapısı, vs. gibi ihtiyaçlarınız için Ankarada en uygun fiyatlarla hizmetinizdeyiz. Bilgi almak için bize ulaşınız.

Etlik de Demirci
Ankara Etlikte Demirci - Ferforje Demirci




Ankarada Demirci - Ankarada Demir - Ankara Demirci - Ankara Demir Fiyatları - Pencere Demiri - Bahçe Kapısı - Garaj Kapısı - Balkon Demiri - Apartman Korkulukları - Ferforje Demir Modelleri - Pencere Demiri Fiyatları - Ankarada Kaynakçı - Ankara Kaynakçı - Kaynak Ustası - Ankarada Kaynakçı Arıyorum - Ankarada Demirci Arıyorum
-->